Wat moet je allemaal weten over een rugbrace?

Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze tijdens hun leven op een zeker moment geconfronteerd worden met rugpijn. Voor deze pijn geldt dat ze er algemeen bekend om staat ongelofelijk vervelend te zijn. Het uitvoeren van alledaagse taken die voorheen zeer eenvoudig waren doen plots heel veel pijn. Gelukkig bestaan er op de markt verschillende hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat de strijd met rugpijn kan worden aangebonden. Eén van deze hulpmiddelen is een zogenaamde rugbrace. Ben jij ook van plan om een dergelijke brace aan te schaffen, maar wil je er in eerste instantie nog graag wat meer over te weten komen? Dan is het zeker interessant om even de informatie door te nemen die je hieronder op deze pagina terug kan vinden.

Het verschil tussen harde en zachte braces

Het eerste waar je bij het kopen van een rugbrace rekening mee moet houden is het verschil tussen zachte en harde exemplaren. Voor harde braces geldt dat ze bijzonder stug of rigide zijn. Bijgevolg dienen ze perfect om het lichaam te passen. In de praktijk merk je bovendien ook al vrij snel dat er sprake is van ijzer of plastic welke in de brace zit verwerkt.

Voor deze rugbraces geldt dus dat ze niet met je meebewegen. Een zachte brace bestaat vooral uit stugge elastische banden. Voor dit type brace geldt dat ze je bewegingen mee zal volgen en bovendien ook zal weten te ondersteunen. De brace kan ondersteuning bieden voor je rug tijdens:

●       Het opheffen van zaken;

●       Vooroverbuigen;

●       Sporten;

●       Werken;

Voor welk type rugbrace jij uiteindelijk moet kiezen is afhankelijk van het advies dat je ontvangt van hetgeen de arts of kinesist aanraadt. Het is dus zeker niet aan te raden om op dit vlak gewoon zelf maar een eigen beslissing te nemen. Dat pakt in de praktijk eigenlijk maar zelden goed uit.

Hou rekening met de verschillende soorten rugbraces

Bovenstaande informatie heeft reeds duidelijk gemaakt dat de ene rugbrace de andere niet is. Dat is ook logisch. Het spreekt namelijk voor zich dat er in de praktijk ook sprake is van verschillende gradaties van rugpijn. Zo kan er sprake zijn van lichte pijn aan de rug, maar is het ook mogelijk dat je geconfronteerd wordt met ernstige rugpijn. Het soort brace waar je uiteindelijk gebruik van gaat maken zal altijd grotendeels worden bepaald door de ernst van de pijn. Ook dit is dan ook zeker een belangrijke factor waar je in de praktijk absoluut zeker rekening mee zal willen en moeten houden.

Hoeveel kost een rugbrace precies?

De prijs die je moet betalen voor een rugbrace is in de praktijk sterk afhankelijk van het exemplaar dat je gaat aanschaffen. Wanneer je de verschillende mogelijkheden op de markt gaat bekijken zal je kunnen vaststellen dat de prijzen die worden aangerekend voor rugbraces aanzienlijk kunnen verschillen. Hou er daarbij rekening mee dat duurder niet altijd beter hoeft te zijn. Vaak is het dan ook in de praktijk zo dat een bepaald type merk er reeds voor kan zorgen dat de prijskaartjes van de verschillende braces hoger kunnen uitvallen. Dit zonder een kwalitatieve meerwaarde. 

Scroll naar boven
Scroll naar top