Buxus verzorging

De buxus is een populaire plant denk hierbij bijvoorbeeld aan die mooie ronde buxus bollen in die grote siervazen buiten of aan de grappige vormen bij sommige mensen in de tuin. Kegelvormen, ronde bollen of spiralen het kan allemaal. Het is een winter harde plant die zowel in de zon als in de schaduw goed groeit. 

Je kunt deze plant in allerlei vormen en maten maken door deze minimaal 2 keer per jaar te snoeien uiteraard moet je wil je hem echt strak in model houden wel vaker snoeien dan dat.
Het snoeien gebeurt normaal in mei en september let hierbij wel erop dat je niet snoeit als de zon er fel op schijnt om verbranding van de bladeren te voorkomen. Door hem terug te snoeien zal je zien dat de plant sterker en voller word.

Ben je van plan om een buxus over te poten is het aan te raden om de grond goed te bemesten. Dit is zowieso verstandig om 3 keer per jaar te doen. Houd hierbij April, Juni, Augustus aan omdat hier de meeste nieuwe blaadjes ontstaan.

De voeding is te verkrijgen in een vloeistof, korrel of poeder vorm. Welke hiervan het beste is ligt geheel aan jouw, je grond en de buxus maar het verschilt niet veel als je maar speciaal buxus mest(stof) gebruikt.

Ook het goed bewateren na het planten is erg van belang om de buxus ├╝berhaupt in leven te houden. Doe dit dagelijks. In de zomer extra water geven is ook aan te raden om de mooie kleur en kwaliteit te behouden. Geef het water wel onderaan bij de wortels, niet over de hele plant heen want hier door kan er buxus schimmel ontstaan dit zal de bladeren aantasten. Tegen buxus schimmel zijn wel middeltjes te verkrijgen maar voorkomen is altijd beter dan genezen natuurlijk. Vraag altijd een specialist wat hij of zij denkt van uw probleem zodat er een passende oplossing of middel gebruikt kan worden er tegen.

Scroll naar boven
Scroll naar top