administratie zelf doen

Administratie zelf doen

Wanneer je een zzp’er bent zal je vast te maken krijgen met het stukje administratie wat bij je bedrijf hoort uiteraard maar niet iedereen vind de administratie leuk of prettig om te doen. Gelukkig zijn er wel tegenwoordig veel programma’s waarbij je de administratie gemakkelijk zelf kan doen. Wanneer jij ervoor zorgt dat je het grootste gedeelte zelf doet bespaar je ook in de kosten want wanneer jij een boekhouder in de arm neemt is het altijd goedkoper als jij je administratie kort en bondig inlevert.

Je kan facturen bijvoorbeeld online maken en versturen, op deze manier heb je al je facturen bij elkaar en is het duidelijker wanneer er een factuur niet betaald is. Kijk dus eens rustig rond welk programma bij jou past.

Ook de uitgaves bijhouden en de facturen hiervan goed bewaren is belangrijk wanneer je je eigen administratie doet. Een goede tip is dan ook om direct te zorgen dat je deze op de juiste manier opslaat wanneer hij binnen komt. Ga dus ook niet uitstellen met het verwerken van deze facturen want zodra er een mist in je boekhouding loop je hier tegen aan en zal de boekhouder meer tijd hebben om bepaalde dingen uit te zoeken.

Als je de inkomsten en uitgaven dan ook goed op orde hebt is de stap naar je eigen boekhouding doen ook al niet groot meer. Er zijn veel online programma’s waarbij je de boekhouding zelf kan doen en zo kan je dus ook weer ruime kosten besparen. Als je het gevoel hebt niet goed te zijn in de boekhouding kan je nog wel de boekhouding opsturen naar een boekhouder voor de laatste controle, op die manier is de boekhouder maar weinig tijd kwijt met jou boekhouding en vervolgens heb jij toch de bevestiging dat het klopt.

Scroll naar boven
Scroll naar top