opknappen van de trap

Hoe je trap opknappen?

Wanneer je wil gaan beginnen met het opknappen van je trap zal je eerst moeten kijken naar jou situatie. Wat ligt er nu op de trap? Zitten er lijmresten op? Van welk materiaal is je trap gemaakt? En ook heel erg belangrijk, wat wil je graag gaan doen met de trap?

Als er nog tapijt op de trap ligt moet je deze eerst zien te verwijderen. Sommige tapijt is echter ontzettend goed vast gemaakt met zowel spijkers of nietjes en met lijm. De lijm zal achterblijven wanneer je het tapijt los hebt gekregen. Helaas zijn lijmresten zijn niet altijd makkelijk te verwijderen. Er zijn veel manieren om dit te verwijderen. Je kan lijmrest verwijderaar kopen en met een krabber de lijmresten eraf halen. Wanneer jij geen middeltjes wil gaan kopen maar wel cola in de kast hebt staan kan je ook dit gebruiken. De cola laat je even kort intrekken, deze zorgt ervoor dat de lijm losweekt. Vervolgens kan je met een krabber de lijmresten eraf krabben.

Als je de lijm eraf hebt kan je gaan beginnen met het schuren van de trap wanneer deze gemaakt is van hout en je besloten hebt deze te verven. Dit kan je het meest eenvoudig doen met een schuurmachine vanwege de hoeveelheid en de oppervlakte die geschuurd moeten worden. Zorg er wel voor dat je ieder plekje goed schuurt wat dit zorgt voor een betere hechting van het verf en tevens zorgt het ervoor dat je trap er na het verven glad en strak uit ziet.

Je kan nu beginnen met het schilderen van de trap nadat je hem stof en vetvrij hebt gemaakt. Kies een kleurtje en een kwaliteit verf die ook wat slijtvaster is zodat je niet binnen een jaar opnieuw hoeft verven.

Kies jij ervoor de trap met laminaat of vloerkleed te laten bekleden? Dan hoef je zelf niet de trap helemaal te schuren. Echter bij het schilderen is dit wel essentieel.

Scroll naar boven
Scroll naar top