weg in nederland

Lekker weg in eigen land tijdens de zomervakantie

Steeds meer mensen weten Nederland te waarderen als vakantieland. Ging men eerder vooral naar zuid Europese landen. Tegenwoordig zijn er veel meer mensen die het binnen de landsgrenzen houden. Dit is natuurlijk niet voor niets. De huidige coronacrisis heeft hier behoorlijke invloed op gehad. Waardoor er veel mensen gedwongen binnen Nederland moesten blijven tijdens hun vakantie. Echter blijkt nu dat veel van deze mensen het lang niet zo gek vinden om in Nederland op vakantie te gaan.

Het weer moet wel meezitten

Een veel gehoorde uitspraak van mensen die in eigen land op vakantie gaan, is dat het weer wel mee moet zitten. Voor het lekkere weer gaat men namelijk nog steeds liever naar wat warme landen, waarbij Frankrijk, Spanje en Italiƫ favoriet zijn. Maar als het een lekkere zomer is in Nederland, dan blijken steeds meer mensen de voorkeur te hebben om niet zo veel geld en tijd te besteden aan het reizen.

Dagjes weg ook een uitstekende optie

Tevens is er een grote groep mensen die zelf helemaal niet meer voor langere tijd op vakantie gaan. Omdat ze binnen Nederland blijven, gaan ze liever een aantal keer weg naar verschillende plaatsen. De voorkeur is dan om een dag of 2 a 3 ertussen uit te gaan. Om vervolgens de week erop weer een aantal dagen een andere plaats te bezoeken. Op deze manier heeft men verschillende minivakanties waarin ze veel kunnen bezichtigen. Benieuwd naar leuke plekken om eens een dagje weg te gaan? Bekijk dan eens de website van Kelmi Trips, daar staan leuke uitstapje in Drenthe op.

Voordelen om in Nederland te blijven tijdens de vakantie

Hierbij een aantal voordelen:

  1. Lekker dichtbij huis. Als er iets is kun je in korte tijd weer thuis zijn.
  2. Geen problemen met een vreemde taal.
  3. Minder lange reistijden.
  4. Goedkoper reizen (men hoeft niet ver te rijden of te vliegen)
  5. Regelgeving is bekend.
Scroll naar boven
Scroll naar top