Geld verdienen aan oud ijzer met opruimen

Veel mensen weten niet dat oude ijzer geld waar is en dat is zonde wat zodra je een behoorlijke lading oud ijzer hebt kan je hier goed geld mee verdienen. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat er mensen zijn die hun dagelijkse kost verdienen met het ophalen van oud ijzer bij anderen en omdat niet iedereen ervan op de hoogte is dat het geld waard is gaat het soms gratis mee met een oud ijzer boer die dit dan weer verkoopt. Het werkt daarbij ook in het voordeel met de huidige hoge oud ijzer prijzen.

Waar begin je?

Stel je voor je hebt ervoor gekozen om je schuur, huis of wat dan ook maar een grote opruiming te geven, let er dan goed op welke artikelen je weg wil gooien. Eigenlijk is bij iedere vorm van metaal geld waard alleen is er een verschil in prijs. Koper is bijvoorbeeld erg veel waard en koopt in veel apparaten en kabels voor. Een oude leidingbuis kan bijvoorbeeld geheel uit koper bestaan maar ook bekabeling kan van binnen koper bevatten. Maar ook aluminium of kleine stukjes ijzer kunnen aan tikken wanneer je een grotere hoeveelheid bij elkaar hebt gevonden. Grote stukken ijzer spreken voor zich hierbij kun je denken aan een H balkje die nog over was van een verbouwing of een ander stuk ijzer die je bij toeval nog niet weg had gedaan.

Zodra je alle ijzersoorten gescheiden hebt kan je deze weg brengen. Je kan dit weg brengen bij bijna iedere sloperij maar er zijn ook veel bedrijven die graag de ijzer willen hebben omdat ze hierin handelen. Afhankelijk van welke ijzersoorten jij in levert kan dit snel aantikken maar zorg ook dat je goed kijkt naar de geldende ijzerprijzen want vaak is er in te onderhandelen welk bedrag jij uitbetaald krijgt. De prijzen van oud ijzer gaat vaak in gewicht, dus het kan in je voordeel werken als jij ongeveer weet hoeveel jij in je kar hebt liggen.

Scroll naar boven
Scroll naar top